Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en büyük kazanımı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapısı kilidi takılırken ilgi edilmesi gereken en önemli unsur ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Açılıp - kapanma aksiyonlevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu vaziyet muayene edilmelidir. 

Mono blok gövde mimarisı kol sistemi yahut ürkü amerikan bar sisteminin kilidin bâtıninden sabık 4 pare cıvata ile bir birine destelanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida kâin insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına kızılınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Umumiyetle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu acil çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından muayene edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak herhangi bir marifet sahaı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yangın kapısı kurmak derunin kullanılmaktadırlar.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kızılınarak mukteza sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın merdiveni ile ait kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik sektör şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı sinein bayağı emeklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin huzurı gün, yangın bapları ekseri özel şümul ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page